Ekoappen – Visionmate – En fullservice digital partner

Ekoappen

Specialanpassad multisite i WordPress som tillåter Ekoappen att enkelt skapa och hantera flera roller

Ekoappen.se är en del av det expansiva publika bolaget NOSIUM Ventures. Koncernen har på kort tid växt inom hälsa och skönhet med varumärkena Dr Sannas, Natural Shop Europe, Younevity samt Ekoappen. Ekoappens målsättning är att vara det naturliga valet för hållbar och ekologisk inspiration.

CASE

Ekoappen har ett digitalt magasin och en medlemsklubb för naturlig hälsa och hållbar livsstil. På ekoappen.se, i appen, nyhetsbrev och sociala medier delar dom med sig av kunskap och inspiration för hur du kan leva ett friskare och mer hållbart liv. Företaget behövde hjälp med att ta fram en uppdaterad webblösning och mobilapplikation med en administration som hanterar alla dessa områden. Det behövdes till exempel lösningar där bloggaren kan se och ändra bara det den fått tillgång till och där experterna kan logga in och svara på just besökarnas frågor i communityn.

LÖSNING

Vi på Visionmate tog utifrån detta fram en ny plattform med nya funktioner och skräddarsydd design. Vi utvecklade en specialanpassad multi user site i WordPress som tillåter Ekoappen att enkelt skapa och hantera flera typer av roller från ett enda ställe. Det här gör att Ekoappen och deras partners/anställda kan hålla sina specifika områden uppdaterade utan krångel. Sidan innehåller exempelvis blogg, nyheter med integration till mail, expertpanel, portal med ett Community och kan enkelt byggas på i takt med att behovet växer. För att sidan skulle klara trycket så valde vi att installera deras hosting på Amazon Web Services.

Mobilapplikationen utvecklades i React Native och är anpassad för iOS (iPhone) och Google Play (Android). Appen har förutom artikelinnehåll från hemsidan även funktioner så som medlemskort, notiser och medlemserbjudanden från partners.

 

 

TECH

WordPress
React Native

RESULTATET

Vi jobbade väldigt nära Ekoappen och satte oss in i företagets affärsidé och tänk, med dagliga avstämningar för att slutprodukten skulle bli så som Ekoappen efterfrågade. Sidan fick ett strålande mottagande och under en vecka hade Ekoappen redan gått om två stora hälsomagasin online. Med över hundratusen besökare första veckan så visade sig också installation av Amazon Web Services vara helt rätt beslut.

Appen har fått goda betyg av användarna och rekommenderas även idag av svenska WWF.

Alla referenser