Fredrikstad Dyrehospital VetDesk – Visionmate – En fullservice digital partner

Fredrikstad Dyrehospital VetDesk

Fredrikstad Dyrehospital är Norges största privatägda veterinärsjukhus och syns bl.a. på TV3 med den populära dokumentärserien VETERINÆRERNE. Förutom att ha en Gulllrutten nominerad TV-serie så ligger förtaget i teknisk framkant och räknas som ett av landets mest avancerade veterinärsjukhus.

Bakgrund

Fredrikstad Dyrehospital fann oss med ett behov och en idé om att effektivisera den betungande och regelstyrda dokumenthantering på sin marknad. Företaget hade sett en stor brist när det gäller smidiga webbaserade system som löser olika processer kring dokumenthanteringen. Efter en tid av dialoger kom vi fram till att gemensamt utveckla webbapplikationen VetDesk och göra det till en del av vårt koncept för sweat equity.

Systemet

Med VetDesk laddas dokumenten enkelt upp i ett moln, kategoriseras efter ämne och lagras automatiskt i en wiki-liknande miljö. Originaldokumentet förblir som en fristående fil som kan öppnas separat, men hela dokumentet blir också skrivet i html. Den omedelbara fördelen är att en sökning i hela databasen, inklusive text i själva dokumentet, går blixtsnabbt och resultatet visas efter en bråkdel av en sekund.

VetDesk kommer i flera språk och kan användas separat eller som en del av det befintliga journalprogrammet. Applikationen varnar när det är dags för revideringar vilket gör att databasen alltid har uppdaterade journaler enligt gällande regelverk. Som exempel på marknadens behov så har redan nu Sanimalis® gjort en version där VetDesk blir den naturliga kunskapsbanken.

Tech

  • Grails (Java)
  • React

 

Alla referenser