SwedenBIO – Visionmate – En fullservice digital partner

SwedenBIO

Ett modulerbart system där SwedenBIO enkelt kan administrera sin hemsida med alla dess funktioner

SwedenBIO är den nationella branschorganisationen för life science i Sverige och är icke vinstdrivande. Organisationen har närmare 300 medlemsföretag som utvecklar bioteknik, diagnostik, läkemedel och medicinteknik eller är experter inom bland annat affärsutveckling, IP och juridik. SwedenBIO samlar även finansiärer, inkubatorer, science parks, regionala investeringsfrämjande aktörer och många fler. Gemensamt för deras medlemmar är att de är instrumentella för utvecklandet av medicinska innovationer som förbättrar människors hälsa i Sverige och världen, om de så är enskilda entreprenörer eller stora globala life science-företag.

CASE

SwedenBIO hade nu ett behov av att utveckla sin hemsida och göra den mer attraktiv för såväl medlemmar som besökare i Sverige och utomlands. Utvecklingen av hemsidan fick inte störa det långa arbetet organisationen lagt ner på att optimera sin sida för sökmotorer. Publiceringsverktyg för nyheter i branschen och aktuella händelser behövde också fungera sömnlöst. Verktygen krävde att vi gjorde en smidig lösning för interna publiceringar men också externa som exempelvis kunde komma in via RSS-flöden och partners.

LÖSNING

Vi utvecklade ett modulerbart system där SwedenBIO enkelt kan administrera sin hemsida med alla dess funktioner. Medlemmar och skribenter extern och intern kan enkelt logga in och hantera sina ärenden och publiceringar. Hemsidan innehåller exempelvis en anslagstavla där bara inloggade medlemmar kan lägga till och kommentera. För medlemshantering byggde vi ett system som gör att SwedenBIO enkelt kan hantera ansökningar och godkännande av medlemskapet som kommer in via hemsidan. Hemsidan utvecklades i samråd med vår partner FWD Reklambyrå som är specialiserade på kommunikation inom life science.

 

 

 

TECH

WordPress
PHP

RESULTATET

SwedenBIO hade ett behov att få klart den nya hemsidan till SwedenBIO Award. Det är en viktigt årlig händelse där medlemsföretag som har utmärkt sig speciellt och bidragit till positiv uppmärksamhet för branschen belönas. Tack vare en god dialog och disciplinerat arbete och hängivelse i vårt team så hölls deadline för leverans.

Alla referenser

Låt oss arbeta ihop

Vi på Visionmate är här för att hjälpa ditt företag att nå nya höjder. Vår expertis inom webbutveckling och AI garanterar att du får den bästa lösningen anpassad för dina behov. Kontakta oss idag för att se hur vi kan samarbeta och göra skillnad!

Kontakta oss