SOLVALLA – ELITLOPPET – Visionmate – En fullservice digital partner

SOLVALLA – ELITLOPPET

Ny mobilvänlig webbplats för Nordens främsta arena och till ett av världens största travlopp

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

CASE

Solvalla sökte en leverantör för utveckling, förvaltning och support av en ny extern webbplats, och valet föll på Visionmate. Målet var att skapa den främsta digitala upplevelsen inom travsport i världen, vilket innebar höga krav på design och användarupplevelse både på dator och mobil. Biljettförsäljning var en viktig del, vilket krävde integrationer med biljettsystemet Tickster och SEO-optimering av webbplatsen.

Solvalla arena hade också ett praktiskt behov av att modernisera sin webbplats och sitt Content Management System för att minska onödig administration.

LÖSNING

På Visionmate genomförde vi en omstrukturering av webbplatsen solvalla.se och samtidigt migrerade vi lösningen till Content Management Systemet WordPress. För att minska onödig administration integrerade vi även elitloppet.se i det gemensamma CMS:et. Vi etablerade alla nödvändiga kopplingar till sociala medier där Solvalla interagerar med sina besökare och fans av sporten. Vi säkerställde att lösningen är robust och klarar den press som elitloppet medför, särskilt när det gäller kapaciteten vid biljettförsäljningstoppar. Dessutom implementerade vi verktyg för teknisk sökmotoroptimering som möjliggör för Solvalla att mäta och fatta välgrundade beslut angående strategier för sin biljettförsäljning.

 

 

TECH

  • WordPress
  • PHP
RESULTATET

Nu har Solvalla verktygen för att mäta och följa upp strategier kring sin biljettförsäljning. De fick samtidigt en modern, säker och användarvänlig plattform som vi anser är den mest stilrena inom travsporten. Det är värt att tillägga att arenan även arrangerar flera andra evenemang, såsom restauranger, museer och möjligheter att träffa djuren. På Visionmate är vi fortsatt ansvariga för förvaltning och vidareutveckling av lösningen.

Alla referenser