Renault finance nordic – Visionmate – En fullservice digital partner

Renault finance nordic

Renault Finance Nordic är den finansiella partnern till varumärkena Renault och Dacia. Filialen arbetar i ett kommersiellt partnerskap (med Volvofinans Bank AB i Sverige och Santander Consumer Bank i Danmark) för att ge konsumenter- och företagskunder ett komplett utbud av bilfinansiering. Renault Finance Nordic erbjuder också lagerfinansiering till Renault och Dacias återförsäljarnätverk. Dessutom erbjuder Renault Finance Nordic nationella serviceprodukter som säljs i kombination med finans eller som fristående lösningar.

Filialen testar för närvarande bildelning som en ny mobilitetslösning och på många håll används till exempel den populära elbilen Renault ZOE som alternativ.

Case

I takt med att intresset för att använda elektrifierad bilpool och även elbilar i allmänhet ökar så ställs det högre krav på administrationen för att möta de olika behoven. Det erbjuds som exempelvis en möjlighet att leasa bilens batteri separat från bilen och på så sätt ge slutkund ett förmånligare inköpspris. Alla flöden kring batterihanteringen behöver fungera sömlöst och verka avlastande för administrationen och för det krävdes ett skräddarsytt system.

Lösning

På Visionmate utvecklade vi ett specialanpassat system för kontraktshantering med hjälp av vårt egna koncept vBlocks. Vi tyckte det var viktigt med en användarvänlig procedur och lade mycket fokus på design och user experience “UX”. Integrationerna till de olika systemen utvecklade vi i samråd med ERP-konsulten Polgate där automatiseringen hanterar flöden mellan Visma.net, GetAccept och Volvo Finans.

 

 

Tech

  • Java
  • React

Resultatet

Renault Finance Nordic har nu ett effektivt system för kontraktsskrivning och hantering av bilbatterierna med leasingavgifterna och allt som är kopplat till det. Månadsavgifter hanteras och återförsäljare (dealers) kan logga in och skapa nya kontrakt med mätbara resultat.

 

 

Alla referenser