IBD360 APP – Visionmate – En fullservice digital partner

IBD360 APP

Lättillgänglig och pålitlig medicinsk information till patienter och anhöriga i en App

Tillotts Pharma AB är ett läkemedelsbolag med fokus inom gastroenterologi / inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Tillotts finns som nordiskt marknadsbolag sedan slutet av 2008 med kontor i Bromma, Stockholm. Huvudkontoret finns i Schweiz. Tillotts Pharma AB ingår i Zeria Group.

CASE

En viktig del av Tillotts verksamhet är att förmedla kunskap inom området inflammatoriska tarmsjukdomar till patienter och sjukvårdspersonal. Det finns även en önskan hos patienter och anhöriga att lära sig mer om IBD från en tillförlitlig och lättillgänglig källa.

LÖSNING

I samarbete med vår partner FWD, där FWD står för hela den visuella identiteten och Visionmate för programmeringen, utvecklade vi appen IBD 360 som ger användaren enkel och pedagogisk access till utbildning och information kring inflammatoriska tarmsjukdomar (”IBD”). För att göra en så kostnadseffektiv, men också fullt acceptabel, lösning som möjligt så utvecklade vi en backend som uppvisar HTML sidor och frontend i React Native.

 

 

TECH

  • React Native
  • AWS S3 Bucket
RESULTATET

Genom appen finns upplysning och utbildning kring IBD/inflammatoriska tarmsjukdomarna; ulcerös kolit, Crohns sjukdom och mikroskopisk kolit.

Nu kan användaren kan enkelt ta reda på:

– Hur vanliga sjukdomarna är

– Vilka symtom man kan man drabbas av

– Hur diagnos ställs och vilka undersökningar som brukar göras

– Behandlingsmöjligheter

– Leva med en inflammatorisk tarmsjukdom – resa, skola/jobb, skaffa barn mm

Flera sjukhus och vårdcentraler använder idag appen som ett viktigt informationsverktyg runt om i landet.

 

Alla referenser

Låt oss arbeta ihop

Vi på Visionmate är här för att hjälpa ditt företag att nå nya höjder. Vår expertis inom webbutveckling och AI garanterar att du får den bästa lösningen anpassad för dina behov. Kontakta oss idag för att se hur vi kan samarbeta och göra skillnad!

Kontakta oss