Toofab – Visionmate – En fullservice digital partner

Toofab

Toofab AB jobbar med projektstyrning inom bygg men framförallt utveckling av fastigheter i tät dialog med sina partners. Företagets mål är att vara den självklara samarbetspartnern för fastighetsägare i Sverige. För att uppnå detta innebär det att Toofab alltid ska leverera fantastiska projekt till sina kunder med hållbarhet i fokus.

Case

Företagets arbetssätt innebär att dom jobbar tätt tillsammans med sina kunder. Det är särskilt viktigt för Toofab att hjälpa fastighetsägare att genomföra och förverkliga byggprojekt från idé till färdig produkt – med hållbarhetsperspektiv som mittpunkt.
Hos bolaget finns inga typiska uppdrag och därför behövdes ett flexibelt projektledningsverktyg som kunde leva upp till den kvalité som bolaget vill leverera. Det viktiga för Toofab är att kunder och medarbetare ska uppleva kontroll och stark närvaro under hela processen.

Lösning

På Visionmate utvecklade vi med hjälp av vBlocks ett skräddarsytt system där Toofab dynamiskt kan modellera sina processer och skapa uppdrag utifrån tycke och smak.

Vi var noga med att designa och skapa en behaglig miljö för användarna som tydligt framkallade ett engagemang. Vi använde ett modernt formspråk och införde smidiga drag and drop-funktioner för att enkelt kunna sätta status i alla projekt. Varje uppdrag kan innehålla steg i flera nivåer och aktiviteter kopplas lätt till dokument och dokumentmallar.

Tech

Grails
React

Resultatet

Toofab kan nu smidigt modellera processer och skräddarsy projektledningen precis som de vill. De kan uppdatera dokument och dela filer helt enligt den behörighet de själva sätter upp. Systemet har även fått en dynamisk schemaläggning där personalen ser sina uppgifter varje vecka och eventuella flaskhalsar som snabbt kan åtgärdas. Nu har bolaget fått den kontroll som efterfrågats och effektiviteten och därmed lönsamheten påverkas positivt med det nya systemet.

Alla referenser