Condorverktyg.se – Visionmate – En fullservice digital partner

Condorverktyg.se

Condorverktyg.se är en del av Condor werkzeug. Tyska kvalitetsverktyg utan en massa mellanhänder!

Behov

Condorverktyg.se, med sitt stora utbud av tusentals kvalitetsartiklar inom verkstadsbranschen, behövde hjälp med en lättanvänd lösning för att nå både nya och befintliga kunder. Till en början behövde systemet B2B-stöd men det var lika viktigt att förbereda inför försäljning mot B2C-segmentet. Inom B2B skulle fältsäljaren enkelt och snabbt kunna lägga upp nya kunder direkt i webbshoppen, utan att för den delen behöva logga in i affärssystemet.

Som affärssystem (ERP) använder sig Condorverktyg.se av Visma.net och ville i det kunna hantera artiklar, priser, kunder, kampanjer och leveranser av paket. All aktuell data skulle initialt exporteras från affärssystemet till webbshoppen och sedan synkroniseras löpande. Verkstäder skulle exempelvis kunna söka på motorkoder och andra fält. De ville inte heller behöva logga in i två separata system för att administrera alla delarna. Det var också viktigt att helhetslösningen var fri från onödiga overheadkostnader för funktioner som man helt enkelt inte hade behov av. Det här krävde verkligen att webbshoppen skulle vara både stabil och oerhört snabb.

Lösning

Visionmate utgick från kundens behov och konstaterade att open source shoppen Woocommerce hade en bra grund för den funktionalitet som eftersöktes. I kombination med en snabb sökmotor så kunde vi också få upp prestandan rejält. Visionmate byggde även om delar i shoppen för att klara av Visma.net:s komplexa prisstruktur med kampanjer i alla olika nivåer, utan att göra avkall på den tekniska grundstruktur som shoppen har. Det gör att shoppen ändå kan uppgraderas till nyare versioner vid behov. Visionmate installerade och satte upp dubbelriktad synkronisering av artiklar, priser, kunder, lagersaldo etc. och byggde även funktionalitet så att paket som sätts till leverans inne i Visma.net automatiskt får spårnummer från Unifaun. Etiketter till paketen skrivs även ut automatiskt via systemet som vi satte upp, utan manuell inblandning.

Projektet genomfördes i samarbete med ERP-konsulten Intrapoint

Tech

  • WooCommerce
  • Grails (Java)
Alla referenser